0

Hârtii cu suprafațe mate sau lucioase, texturi poroase sau netede, dimensiuni și grosimi diverse – câte preferințe și aplicații, atâtea variante.
Însă care este hârtia potrivită aplicațiilor tale? Astăzi îți vom prezenta două tipuri de de hârtie, cea cretată și necretată – care sunt diferențele dintre cele două, dar și aplicațiile recomandate pentru fiecare în parte.

HÂRTIA CRETATĂ

Întocmai cum îi spune și numele, această hârtie are aplicat un strat de suprafață – de “cretă” – pentru a îi îmbunătăți proprietățile de imprimare și a-i conferi un aspect neted, plin de luminozitate, fiind disponibilă atât în variantă mată, cât și lucioasă. În urma procesului de cretare, rolele mașinii de productie presează si netezesc stratul de cretă, acoperind toate spațiile dintre fibrele hârtiei, rezultând o hârtie cu o suprafață perfect plană.

Ce înseamnă acest lucru pentru proiectul tău? Culori intense și saturate pentru un print care se remarcă prin strălucire și claritate impresionantă, la un cost avantajos.

Aplicații recomandate

Caracteristicile deosebite fac ca hârtia cretată să fie ideală pentru aplicații care necesită detalii fine:

  • Ambalaje de lux
  • Coperți
  • Felicitări
  • Broșuri
  • Materiale promoționale.

Alege să folosești această hârtie pentru printuri cu cerneluri metalizate sau care necesită operațiuni de lăcuire, folio, serigrafie, etc.

Hârtia cretată se află în topul tipurilor de hârtii utilizate, consumul de cerneală fiind considerabil redus în comparație cu varianta necretată – Un real avantaj pentru consumator.

Sfatul RPD: Nu utilizați hârtia cretată pentru aplicații care necesită personalizare prin scriere (exp. stilou).

 

HÂRTIA NECRETATĂ

Acest tip de hârtie prezintă o suprafață poroasă, mai absorbantă, prin lipsa procesului de de presare și umplere a spațiilor libere.

Printurile rezultate prezintă culori mai puțin vibrante și lipsite de luminozitatea specifică hârtiei cretate, făcând ca hârtia necretată să fie potrivită pentru publicarea de:

  • Cărți și caiete
  • Rapoarte
  • Plicuri
  • Fotografii de artă
  • Publicații de lux.

Datorită aspectului mai discret al imprimării, hârtia necretată este preferată pentru ultimele două aplicații enumerate, unde este necesar un rezultat mai rafinat.

Hârtia necretată se pretează foarte bine pentru operațiunile de imprimare prin tipar offset, îndoire, precum si in unele aplicatii de ambalare. Pentru aplicațiile printului digital, alege varianta specială de hârtie necretată, special dezvoltată pentru a obține un print cât mai asemănător cu cel al hârtiei cretate.

Sfat RPD: Ține cont de faptul că acest tip de hârtie necesită un consum mai mare de cerneală, fapt cauzat de suprafața absorbantă.

O hârtie poate însemna mai mult decât atât. Poate reprezenta resursa pe baza căreia se clădește afacerea ta, suportul care transmite oamenilor povestea business-ului tău sau un mijloc original și deosebit prin care să îți transmiți ideile.

Specialiștii RPD vă stau la dispoziție pentru a vă oferi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a alege hârtia potrivită aplicațiilor dumneavoastră. Descoperă întreaga gama de hârtii cretate și necretate din portofoliul de produse RPD.

 

Lasă un Comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publică.